пʼятниця, 15 червня 2007 20:28

В Україні стартував перший конкурс мобільного кіно

5 липня 2007 року в Україні назвуть переможців першого конкурсу Мобільне кіно. Для молодих кінематографістів з 11 червня по 4 липня пройде відбір робіт для фестивалю Мобільного кіно. Конкурс складається з двох частин - професійною і любительської.

За умовами фестивалю, організатором якого виступив мобільний оператор Djuice, учасники конкурсу повинні зняти власні короткометражні роботи за допомогою нового мобільного телефону Nokia N93i.

Короткометражки повинні відрізнятися оригінальністю і концептуальністю і не перевищувати за хронометражем п"яти хвилин.

Переможців відбиратиме професійне журі, до складу якого увійшли актриса Ольга Макєєва (виконавець головної жіночої ролі у фільмі Orangelove), оператор Олексій Хорошко (відомий також як сопродюсер фільму Штольня), кінокритик Аксенія Куріна і телевізійна ведуча Крапка (автор програми Кіно і Крапка на каналі Кіно).

- Для мене переможцем на фестивалі Мобільне кіно стане той, хто зможе одним натисненням кнопки старт коротко, точно і конкретно розповісти цікаву історію. У мобільному кіно стислість - сестра таланту, - відзначив голова журі, кліпмейкер і режисер Алан Бадоєв.

Тема конкурсних робіт фестивалю - Коротко про головне, а головним призом стане новий камерафон. Кращі роботи, відібрані журі, будуть представлені на завершальному фестивальному показі, який відбудеться в Києві 5 липня.

А чотири фільми, що отримають найвищу оцінку журі, увійдуть до програми короткометражних фільмів Future Shorts Ukraine, які демонструватимуться в кінотеатрах України у вересні - грудні 2007 року.

Все, що потрібно зробити потенційним учасникам - відобразити який-небудь цікавий епізод з свого життя на камеру мобільного телефону і відправити його за допомогою MMS на номер 8588.

Мобільні фільми розміщуються на сайті організаторів, а переможець конкурсу визначиться за допомогою SMS-голосування.

Останніми роками мобільне кіно привертає все більше уваги - як з боку фахівців, так і з боку рядових глядачів. Провідні світові кінофестивалі - німецький Berlinale, американські Tribeca і Sundance навіть включили спеціальні конкурси мобільного кіно в свою програму, передає Корреспондент.

Зараз ви читаєте новину «В Україні стартував перший конкурс мобільного кіно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі