середа, 25 вересня 2019 16:49

В Україні стартував благодійний освітній STEM-проект для дівчат

Українських дівчат запрошують взяти участь у новому освітньому проекті STEM IS FEM. Його мета – відкрити для дівчат світ технологічних спеціальностей та збільшити присутність жінок в галузі.

Організатори розповідають, що проект будується на окремих модулях, присвячених різним тематикам. Вже розпочався конкурс на перший модуль по біотехнологіям. Взяти участь у конкурсі можуть дівчата з усієї України, форма для участі є на офіційному сайті проекту.

Кожен модуль передбачає онлайн-тестування та освітній вікенд у Києві. Організатори розповідають, що у столиці на учасниць очікує два дні занурення в обрану тематику – лекції, зустрічі з жінками, що працюють у галузі, сесії запитань та відповідей, візити до профільних компаній. Також кожен модуль передбачає конкурс, за результатами якого учасниці отримують призи, що мають допомогти дівчатам зробити перші кроки на обраному кар'єрному шляху.

Ініціатором проекту виступила група бізнесменів у сфері інформаційних технологій, які прагнуть досягти гендерного парітету, як у своїх компаніях, так і на ринку в цілому. Один з них – міжнародний інвестор та IT-бізнесмен Сергій Токарєв, компанії якого представлені в Україні, в Латвії, на Кіпрі та на Мальті.

"Статистика демонструє, що кількість жінок у технологічній сфері в Україні не перебільшує 30%. У сфері IT цей показник становить 15-35%. У суспільстві склався стереотип, що технологічні професії суто чоловічі, – розповідає Токарєв, – Створюючи STEM IS FEM, ми намагатимемося зруйнувати цей стереотип та мотивувати дівчат обрати для себе професію, пов'язану із наукою, технологіями, інжинірингом або математикою".

Організатори кажуть, що участь у проекті є безкоштовною, а перший модуль на тему "Біотехнології" відбудеться вже у жовтні.

Зараз ви читаєте новину «В Україні стартував благодійний освітній STEM-проект для дівчат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі