неділя, 02 жовтня 2011 16:52

В Україні стали удвічі менше всиновлювати дітей

В Україні стали удвічі менше всиновлювати дітей

В останні півтора роки деякі статистичні показники благополуччя дітей в Україні поповзли вниз. Наприклад, майже вдвічі зменшилася кількість дітей, які влаштовуються в дитячі будинки сімейного типу (ДБСТ) та прийомні сім'ї.

Про це ZN.UA заявила представник уповноваженого президента з прав дитини Людмила Волинець.

За її інформацією, в 2009-му таких дітей було 2 тис. на рік, у першому півріччі 2011-го - 578. Діти не реалізують своє право на виховання в сім'ї.

За словами Волинець, дуже складним виявилося дитяче питання в контексті адміністративної реформи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євгенія Тимошенко хоче всиновити дитину

"Є речі, якими начебто всі займаються, але, наприклад, уже п'ять років в законі є норма про те, що в назві інтернатних закладів не повинна вказуватися категорія дітей, які там живуть, тому що це дискримінація. І не тільки тому, що така табличка висить на стіні. А тому що дитина, закінчуючи цей навчальний заклад, отримує атестат, де вказується не тільки те, яку школу він закінчив, але і стан його здоров'я (якщо дитина закінчила інтернат для дітей із затримкою психічного розвитку), або соціальний стан (якщо це був інтернат для дітей-сиріт і тих, хто позбавлений батьківської опіки). Але якщо людина не хоче афішувати ці відомості перед майбутнім роботодавцем? На жаль, ця норма досі не виконується", - зазначила Волинець.

За її словами, фактично у дітей сьогодні немає інстанції, де б їх вислуховували і ставилися до їх побажань, заявами саме з точки зору Конвенції про права дитини.

Зараз ви читаєте новину «В Україні стали удвічі менше всиновлювати дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі