четвер, 28 січня 2021 15:22

В Україні побудують плавучий госпіталь: показали макет
5

На випадок руйнівних землетрусів, стихійних лих або пандемій у майбутньому в Україні планують побудувати плавучий шпиталь.

Херсонський завод "Палада" спільно із хорватськими партнерами займатиметься його створенням, повідомив гендиректор Укроборонпрому Юрій Гусєв у Facebook.

"Заплановано також спільне із хорватами будівництво плавучих готелів для Адріатики на базі залізобетонних понтонів "Палади", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали фото майбутнього мосту через Дніпро за 11 млрд грн

Макет
Фото: facebook.com/yuriy.husyev
Доки заводу "Палада"
Доки заводу "Палада"
Макет
Американський плавшпиталь Comfort

Завод "Палада" входить до Укроборонпрому та перебуває на Карантинному острові неподалік від морського й річкового портів. Його плавдоки понад 40 років успішно експлуатуються в Хорватії та багатьох інших країнах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Есмінець США зайшов у Чорне море

Київський завод "Маяк" розробляє нову снайперську гвинтівку високої потужності під назвою "Володар Обрію". Вона розроблена за участю провідних снайперів України, інженерів заводу "Маяк", а також зарубіжних компаній зі США та Британії.

Зараз ви читаєте новину «В Україні побудують плавучий госпіталь: показали макет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі