субота, 30 травня 2009 16:42

В Україні ліквідовано 105 конвертаційних центрів

В Україні ліквідовано 105 конвертаційних центрів

За січень-квітень 2009 року за результатами відпрацювання платників ПДВ, віднесених до категорії "податкових ям", та вигодонабувачів порушено 300 кримінальних справ.

Виявлено та ліквідовано 105 конвертаційних центрів, які сприяли нечистим на руку бізнесменам у мінімізації прибутків та ухиленні від сплати податків.

Про це повідомили у прес-службі ДПА України.

Загалом 2009 року слідчими податкової міліції уже було направлено до суду з обвинувальним висновком 418 кримінальних справ.

Судами у поточному році у завершених слідчими податкової міліції кримінальних справах визнано винними 273 особи, у т.ч. 14 осіб засуджено до позбавлення волі на різні строки із відбуттям покарання у кримінально-виконавчих установах (2008 року - 18 осіб).

За участі підрозділів податкової міліції упереджено незаконне відшкодування податку на додану вартість на суму понад 2 млрд. гривень. За фактами необґрунтованих заявок на відшкодування ПДВ порушено 217 кримінальних справ.

За матеріалом Zaxid.net

Зараз ви читаєте новину «В Україні ліквідовано 105 конвертаційних центрів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі