неділя, 13 березня 2022 12:04

В Україну повернулися 234 тис. громадян

В Україну повернулися 234 тис. громадян
В Україну за добу повернулися ще 14 тисяч українців. Фото: ukrinform

До України за минулу добу прибули понад 19 тисяч осіб.

Близько 14 тисяч з них – українці. Більшість – чоловіки, які планують захищати майбутнє своєї країни. Про це повідомляє Державна прикордонна служба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Футбольні фанати з Данії приїхали боронити Україну

"Дякуємо свідомим земляками! До слова, за 17 останніх днів до України повернулися майже 234 тисячі наших співвітчизників", - йдеться в повідомленні.

Крім того, за минуло добу, 12 березня, за межі України вибули понад 77 тисяч осіб. Більшість із тих, хто виїхав – близько 51 тисячі людей – перетнули кордон на українсько-польській ділянці. Наразі на даному напрямку майже відсутні накопичення пішоходів, автомобілів і пасажирських автобусів.

"Усі пункти пропуску на західному кордоні, крім ППр "Дзвінкове", працюють у цілодобовому режимі. Рекомендуємо: для перетину кордону до ЄС обирайте також пункти пропуску на кордонах з Угорщиною, Словаччиною, Румунією і Республікою Молдова", - сказано в повідомленні.

Росія 24 лютого напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

Зараз ви читаєте новину «В Україну повернулися 234 тис. громадян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі