вівторок, 15 жовтня 2024 13:56

В Україну йде похолодання - назвали дати заморозків

Завтра прогнозують дощову погоду. Водночас подекуди буде без опадів і навіть із сонечком.

На Закарпатті очікується до +16℃. У західних областях України вночі будуть заморозки 0...-3℃, повідомила синоптикиня Наталка Діденко. А вдень прогнозують +9...12℃.

"Завтра жовтень покаже, що він - один із головних настрієтворчих місяців у році! Ось вам зливи ледь не як у липні на півдні, ось вам "мінуси" - зимою війне, ось вам прояснення - на душі горобці цвірінькають, ось вам сірі туманні хмари - носи похнюпили, попереки занили, коліна закрутили, ось сонце блиснуло - одразу хочеться піти на розпродаж купальників і усіх за все пробачити", - написала вона.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дощі з похолоданням накриють Україну - оновлений прогноз

На півночі 16 жовтня періодично дощ та холод, +8...11℃. У центральних областях місцями йтиме дощ, вдень +9...13℃. У східних областях також завтра дощ, проте тепліше, +11...14℃.

У південний частині країни очікуються дощі, місцями сильні. Температура повітря протягом дня +11...16℃.

У Києві у середу очікується хмарна волога погода із періодичним дощем. Вночі холодно, +3...4℃, а вдень до +10℃.

"Відповідно, у домівках без опалення буде холодно, утеплюйтесь. Заморозки найближчої ночі переважно у західних областях, де будуть прояснення. А на решті території набіжить багато хмар, тому поки що заморозки підібгають хвоста. Але! 17, 18, 19 та 20 жовтня, при збільшенні площі прояснень (антициклон) ймовірність заморозків припаде на більшість території України. Не мерзніть, догоджайте жовтню, він зрозуміє розумний підхід. віддячить гарбузами та елегійним польотом жовтих листочків", - додала Діденко.

На Одещині помітили найяскравішу за останні 13 років комету ATLAS. Її спостерігали над Одесою та Чорноморськом в Одеській області у неділю ввечері.

Раніше науково-популярне видання про космос Space попереджало, що над західним горизонтом 13 жовтня після заходу сонця з'явиться комета C/2023 A3 - ATLAS.

Зараз ви читаєте новину «В Україну йде похолодання - назвали дати заморозків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі