неділя, 07 серпня 2022 14:45

В українському місті встановили інноваційну сонячну батарею

В українському місті встановили інноваційну сонячну батарею
SmartFlower здатна сама відстежувати Сонце. Фото: "Укрінформ"

У Тернополі встановили інноваційну сонячну енергетичну систему SmartFlower.

Установка використовує робототехніку та автоматизацію для інтелектуального відстеження Сонця, повідомив міський голова Тернополя Сергій Надал, передає Укрінформ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Електроенергію тепер зможуть виробляти в космосі

"Вона виробляє до 40 відсотків більше енергії, ніж традиційні стаціонарні сонячні панелі. Панель-квітка запускається з першими променями сонця. Пилюку та сміття з панелі прибирають спеціальні щітки. Пристрій повертається до Сонця під кутом 90 градусів, а вночі, або коли датчики фіксують сильний вітер, який може пошкодити пристрій, модулі-пелюстки складаються", – сказав він.

Номінальна потужність системи сягає 2,5 кВт. Залежно від погоди, за рік можна отримати від 4 до 6,2 кВт енергії. Установки SmartFlower також можна легко перевстановити на нове місце.

Будинки з сонячними панелями на даху тепер можуть отримувати оплату пивом за надмірну електроенергію в Австралії.

Пивоварні Carlton and United Breweries (CUB) та Asahi Group пропонують пиво в обмін на сонячну енергію. Це чи не перший у світі такий обмін.

Зараз ви читаєте новину «В українському місті встановили інноваційну сонячну батарею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі