вівторок, 26 травня 2020 20:32

В Україні заявили про припинення посухи

В Україні заявили про припинення посухи
Дощі припинили посуху. Фото: pexels.com

Дощі припинили посуху в Україні.

"Дощі призупинили посуху в Україні на більшості площ, навіть на півдні є деяке пом'якшення під ранніми хлібами - озимими, ранніми яровими. Це дуже важливо для врожаю, оскільки зараз рослини найбільше потребують вологи. Сподіваюся, що перезволоження не буде, але його не було в Україні давним-давно", - заявила начальник відділу агрометеорології Укргідрометцентру Тетяна Адаменко, передає "Сегодня".

Загрози перезволоження немає, бо скоро буде потепління і волога випарується.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали аграрні галузі, які виграють від коронавірусної кризи

На початку червня буде підвищення температури. 10 червня вона встановиться на рівні 30 градусів на півдні і 24-28 градусів на решті території країни.

Варто очікувати періодичних дощів, але не проливних. Адаменко зазначила, що такі низькі травневі температури фіксуються вперше з 1980 року.

Одеським аграріям частково відшкодують майбутні збитки від посухи. Обласна рада Одеси прийняла рішення частково відшкодувати майбутні збитки від посухи. Про це повідомляє прес-служба ОДА.

Зараз ви читаєте новину «В Україні заявили про припинення посухи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі