субота, 28 грудня 2019 13:57

В Україні запрацювала електронна трудова книжка

В Україні запрацювала електронна трудова книжка
Для українців створили електронну трудову книжку. Фото: Главком

В Україні з'явився новий сервіс - електронна трудова книжка, який допоможе громадянам переглядати відомості про трудову діяльність онлайн.

Як зазначається, у е-трудовій книжці буде відображатися інформація про всі трудові відносини працівника за даними звітних відомостей роботодавця. Також буде інформація про сплачені страхові внески з 1998 року, передає прес-служба Пенсійного фонду України.

"Для громадян – це зручний сервіс, який дозволяє дізнаватися детальну інформацію про свою трудову діяльність, а також про сплачені страхові внески. У разі втрати паперової трудової книжки не потрібно витрачати час на відновлення даних, адже вони будуть збережені в електронному форматі", - сказано в повідомленні.

"Застраховані особи та роботодавці також зможуть надавати інформацію про трудову діяльність до 1998 року у вигляді сканованих копій передбачених законодавством документів, засвідчених кваліфікованим електронним підписом. Наразі, Пенсійний фонд України розробляє відповідний порядок", - додали у відомстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як самостійно відкласти гроші на пенсію

Щоб почати користуватися електронною трудовою книжкою, потрібно зареєструватись на вебпорталі Фонду за допомогою кваліфікованого електронного підпису.

У грудні пенсію підвищили 5,8 млн україців. Через зростання прожиткового мінімуму людям до пенсії у середньому додали 41,25 грн.

Зараз ви читаєте новину «В Україні запрацювала електронна трудова книжка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі