понеділок, 30 серпня 2021 11:49

В Україні вакцинували менш як 30% колективів шкіл. Уряд задоволений

В Україні вакцинували менш як 30% колективів шкіл. Уряд задоволений
Щеплення проти коронавірусу отримали менше 30% вчителів. Фото: unsplash.com

Перед початком навчального року в Україні вдалося повністю вакцинувати лише 29% колективів шкіл.

Такі показники вважають успішними, повідомив начальник головного управління загальної середньої та дошкільної освіти МОН Юрій Кононенко.

"Станом на 27 серпня повністю вакциновані майже 185 тисяч освітян - це 29 відсотків. І 23 відсотки - ще 145,5 тисяч людей - вакциновані однією дозою", - сказав Кононенко.

У відомстві нині працюють над збільшенням показників вакцинації. Примусового вакцинування для працівників шкіл немає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Учителів преміюватимуть за Covid-щеплення

"Працюємо над пропагуванням, щоб усі працівники мали доступ до вакцини. Обов'язкової умови бути вакцинованими для початку роботи немає. Законодавство передбачає, що потреба у вакцинації 80 відсотків колективу шкіл вимагатиметься для очного навчання, якщо заклад буде в помаранчевій зоні. В іншому випадку школи працюватимуть дистанційно. Нині всі заклади освіти в Україні в зеленій зоні", - заявив Кононенко.

Новий навчальний рік розпочнеться 1 вересня і триватиме у звичному режимі. Зараз країна перебуває в зеленій зоні епіднебезпеки, тож ситуація контрольована.

Однак важливою умовою роботи, яка гарантує безпеку вчителя та учня, є вакцинація освітян, заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль. Він закликав педагогів та інших працівників освітніх закладів не нехтувати щепленнями.

Зараз ви читаєте новину «В Україні вакцинували менш як 30% колективів шкіл. Уряд задоволений». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі