середа, 07 березня 2012 11:49

До Слеб-сіті з'їжджаються багатії та бідняки, щоб відпочити від грошей та телевізорів
16

Фото: Фото: Reuters

"Саморобне" містечко Slab city, що на схід від Ніленду, у штаті Каліфорнія, являє собою відкриту арт-інсталяцію серед пустелі. Щоправда, тут живуть люди. Slab city час від часу й самі американці називають "останнім місцем свободи в Америці".

За даними істориків, у 1500-х роках цю місцевість населяли від 10 до 30 тисяч американських індіанців. Тепер же тут живе близько 200 постійних мешканців, народжених, здебільшого, десь не тут, та до 2 тисяч усамітнених "зимувальників".

Як і в усьому світі, незначний відсоток населення Slab city - дуже багаті, тоді як більшість - ні.

Ніхто тут не володіє землею, на якій живе. Електрику забезпечують панелі сонячних батарей, а от каналізації та водопостачання немає взагалі. Жителі нікому не платять ренту, податки та не звертаються по допомогу до влади, швидкої, пожежників або депутатів.

Місцева влада кілька разів намагалась закликати мешканців містечка до адміністрування та самоврядування, але не добилася ніяких результатів.

Зараз ви читаєте новину «До Слеб-сіті з'їжджаються багатії та бідняки, щоб відпочити від грошей та телевізорів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі