середа, 13 вересня 2006 19:08

У Севастополі затримали 4 членів банди "Башмаки"

Сьогодні у Севастополі затримали 4 членів злочинного угруповання "Башмаки". Про це повідомив начальник відділу кримінального розшуку УМВС в місті полковник міліції Микола Штронда.

Затриманих обґрунтовано підозрюють у причетності до організації серії замовних вбивств та вибухів, що відбулися у місті в 90-х роках. У зловмисників вилучено пістолет та гранату. Як підкреслив Штронда, "якщо у злочинця руки по лікоть у крові, він має відповісти перед законом, скільки б часу не минуло".

Нині вирішується питання про порушення кримінальної справи за ст. 263 Кримінального кодексу України – незаконне зберігання вогнепальної зброї.

Як повідомлялося, у серпня цього року Міністерство внутрішніх справ України звернулося до громадян з проханням допомогти в розшуку одного з лідерів організованого злочинного угруповання "Башмаки", яке діяло на території АРК, Запорізької, Харківської областей і Києва - Рувіма Аронова. Він на сьогодні - спортивний директор ВАТ "Спортивний клуб "Таврія", депутат Верховної Ради Автономної Республіки Крим від "Блоку Куніцина".

За інформацією міліції, злочинне угруповання "Башмаки" налічувало 20 активних членів, з яких семеро вже арештовані, 5 перебувають в розшуку, інші підписалися про невиїзд.

На рахунку цього угруповання близько 50 вбивств, 8 викрадень людей, і все це відбувалося впродовж 1991-2005 років, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «У Севастополі затримали 4 членів банди "Башмаки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі