четвер, 27 грудня 2007 08:47

У Росії теж вибрали "людину року"

Фонд "Громадська думка" опитав тисячі росіян, попросивши назвати персону року і основні події в житті країни.

Фонд "Громадська думка" (ФГД) представив підсумкове опитування громадської думки, в якій відображені основні, на думку росіян, події року, що минає, а також названі персони, що внесли найцінніший внесок у життя країни за минулі 12 місяців.

На питання соціологів, кого б респонденти назвали "людиною року" серед російських політиків і громадських діячів, більшість (52%) назвали президента Володимира Путіна. Більш того, 67% росіян оцінили "на відмінно" діяльність президента, і лише 3% незадоволені його роботою, повідомляє РБК.

Друге місце у цьому списку (4%) зайняв перший віце-прем"єр уряду РФ Дмитро Медведєв, який розділив "срібло" з лідером ЛДПР Володимиром Жириновським. Третьою по значущості персоною визнали ще одного першого віце-прем"єра Сергія Іванова.

Що ж до діячів науки і мистецтва, то, на думку жителів РФ, "людьми року" в цій сфері можуть бути названі: кінорежисер, голова Союзу кінематографістів Росії Микита Михалков (3%), президент Академії кінематографічних мистецтв, режисер Ельдар Рязанов (2%) і учений, Нобелівський лауреат Жорес Алфьоров.

Серед спортсменів: Євгеній Плющенко (3%), Ірина Слутська (2%), Микола Валуєв (2%).

Щодо прийдешніх виборів президента РФ, ту більшість респондентів (46%) вирішили, що голосуватимуть за Д.Медведєва, 7% - за Геннадія Зюганова, а 6% - за Володимира Жириновського.

Додамо, що в опитуванні брали участь 3000 респондентів (200 населених пунктів, 63 суб"єкти РФ). Статистична погрішність не перевищує 2,5%, повідомляє ТОPNEWS.

Зараз ви читаєте новину «У Росії теж вибрали "людину року"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі