пʼятниця, 13 липня 2018 03:14

У Росії відреагували на україно-американські навчання "Сі Бриз-2018"

У Росії відреагували на україно-американські навчання "Сі Бриз-2018"
ігри з вогнем". Фото: REUTERS

Росія розглядає проведення українсько-американських військових навчань "Сі Бриз-2018" як спробу спровокувати напруженість на Чорному морі.

"Відповідальність за можливі негативні наслідки несуть ті країни, які втягують Україну в небезпечні "ігри з вогнем", і постійно звинувачують Росію в тому, що вона загрожує регіональній стабільності", - заявила представник міністерства закордонних справ РФ Марія Захарова.

В МЗС РФ також заявили, що військова активність союзників буде здійснюватися в безпосередній близькості до "зони конфлікту", маючи на увазі Операцію Об'єднаних Сил, яка покликана звільнити частину окупованих російськими гібридними силами територій Луганської та Донецької областей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни шпигували за навчаннями України і НАТО

У навчаннях Sea Breeze 2018 беруть участь флагман 6-го флоту ВМФ Сполучених Штатів USS Mount Whitney, ескадренний есмінець США УРО USS Porter, турецький фрегат TCG Yavuz, болгарський корвет BGS Bodri, турецький підводний човен TCG Yildiray, понад два десятки кораблів і катерів ВМС ЗС України і ДПСУ, а також 25 літаків і гелікоптерів.

Основними навчально-бойовими елементами та завданнями моряків протягом 9-21 липня стануть дії протикорабельної та протиповітряної оборони, висадки морського десанту на необладнане узбережжя, проведення рейдових дій, тактичне маневрування та плавання в ордерах.

Зараз ви читаєте новину «У Росії відреагували на україно-американські навчання "Сі Бриз-2018"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі