четвер, 04 травня 2017 03:57

В Росії можуть заблокувати месенджери

В Росії можуть заблокувати месенджери
В Росії можуть заблокувати месенджери. Фото: Lenta

В Росії можуть заблокувати інтернет-месенджери Viber, WhatsApp і Telegram. Рішення про це залежить від згоди власників цих популярних програм слідувати "Закону Ярової" про перенесення серверів з інформацією та особистими даними росіян на територію РФ.

У Росії вже заблокували месенджери Blackberry, Imo і Line через відмову реєструватися як розповсюджувачів інформації, - повідомляє Правда.

Організаторами поширення інформації, відповідно до російського законодавства, можуть бути визнані фізичні і юридичні особи, які володіють інтернет-майданчиками (сайтами), що дозволяють відправляти електронні повідомлення.

Експерти відзначають, що сьогодні під загрозою блокування виявилися і більш популярні месенджери - Viber, WhatsApp і Telegram.

Представник Роскомнадзора зазначив, що такі заходи щодо будь-якого мессенджера можуть стати реальністю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Viber з'явилися секретні чати і таймер самознищення

Раніше в РФ була заблокована і соцмережа Linkedin через відмову переносити в країну персональні дані росіян в рамках "закону Ярової".

Зараз ви читаєте новину «В Росії можуть заблокувати месенджери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі