субота, 19 травня 2018 14:19

У поліції готують нові підрозділи особливого призначення

У поліції готують нові підрозділи особливого призначення
Національна поліція України за допомогою консультативної місії ЄС кардинально реформує сектор цивільної безпеки в державі. Фото — УНН

Національна поліція України за допомогою консультативної місії ЄС кардинально реформує сектор цивільної безпеки в державі. Про це під час брифінгу розповів заступник голови Національної поліції України, керівник патрульної полюції України Олександр Фацевич.

"Нам дуже багато допомагає консультативна місія Європейського союзу. Ми працюємо вже не один рік - це і створення групи реагування патрульної поліції. І в сільській місцевості завдяки цьому у нас тепер працюють не тільки дільничні, а й патрульна поліція. Така сама, як працює в обласних центрах і в столиці нашої держави. В минулому році ми звернулись до консультативної місії ЄС щодо реформування блоку цивільної безпеки. Це в першу чергу - впровадження скандинавської моделі забезпечення публічної безпеки", - розповів Фацевич.

За словами правоохоронця, основний принцип скандинавської моделі - це мінімалізація демонстрації сили, застосування мобільних груп, мінімальне застосування сили і демонстрації нацгвардії, спецпідрозділів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Провалені реформи зіграють проти влади

"Це створення діалогової поліції. Зараз у нас створено і працює вже більше 11-ти таких підрозділів по всій Україні. Зараз такий підрозділ працює в Києві. Він уже за цей рік показав свою ефективність. Також готуються спеціалісти і тренери з підготовки особового складу щодо запобігання насиллю в сім'ї. Так само, в кожному регіоні вже є такі спеціалісти, які працюють з ювенальною превенцією, з іншими офіцерами поліції", - розповів керівник патрульної поліції.

Він наголосив, що Національна поліція планує втілити в життя ще чимало таких проектів у 2018-19 році.

Генеральний прокурор Юрій Луценко розкритикував поправки до Кримінального кодексу, які затягують всю процедуру проваджень.

Зараз ви читаєте новину «У поліції готують нові підрозділи особливого призначення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі