вівторок, 07 липня 2009 19:47

В отруєнні дітей на Закарпатті звинуватили Віталія Журавського

В отруєнні дітей на Закарпатті звинуватили Віталія Журавського

Фракція БЮТ у Київраді стверджує, що за масове отруєння дітей, які відпочивали в санаторії "Перлина Карпат", мають персонально нести відповідальність заступник голови Київської міськдержадміністрації (КМДА) Віталій Журавський і начальник столичного управління освіти та науки Лілія Гриневич.

Депутат Київради від БЮТ Олексій Давиденко наголосив: "Саме ці посадовці несуть відповідальність за непрозорий відбір літніх таборів і санаторіїв для відпочинку наших дітей. Саме вони провели "закриті" тендери на відбір місць відпочинку в режимі "ручного" управління".

За його словами, депутатський корпус неодноразово звертався до КМДА із запитами щодо надання детальної інформації про дати проведення тендерів і процедуру відбору переможців на забезпечення послуг харчування й оздоровлення дітей Києва. Але КМДА всі ці запити проігнорувала".

На думку депутата, проведені мерією тендерні процедури були абсолютно непрозорими: "За інформацією, яка надходить у комісію, при відборі "кращих з кращих" застосовувалися схеми "відкатів" і брудного відмивання грошей. Депутати Київради досі не мають уявлення про те, яким чином КМДА відбирає санаторії, куди наші діти поїдуть відпочивати і оздоровлятися. Так далі тривати не може".

При цьому Давиденко закликав столичну мерію продемонструвати всім киянам процедуру проведення тендерів на оздоровлення і відпочинок київських дітей для того, щоб зняти всі підозри опозиційних депутатів про те, що головною причиною отруєння дітей у санаторії на Закарпатті стала фінансова зацікавленість керівництва КМДА у виборі саме цієї установи.

Нагадаємо, у ніч на 5 липня з поїзда "Ужгород-Київ" з попереднім діагнозом "гострий гастроентероколіт" були госпіталізовані 76 людей, в тому числі 69 дітей віком від 8 до 17 років, і 7 дорослих, які після оздоровлення їхали з санаторію "Перлина Карпат".

Попередньою причиною масового отруєння дітей вважають прострочений сухий пайок, який їм видали напередодні виїзду.

За матеріалом Ліга

Зараз ви читаєте новину «В отруєнні дітей на Закарпатті звинуватили Віталія Журавського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі