пʼятниця, 22 лютого 2013 20:57

В Охтирці готуються до маршів "Свободи" та КПУ

В Охтирці готуються до маршів "Свободи" та КПУ
Фото: obozrevatel.com

Завтра у місті Охтирка має відбутися два мітинги - комуністів та "свободівців". Мерія вже отримала відповідні заявки.

Суд їх розглядає і може заборонити проведення акцій. Про це кореспонденту Gazeta.ua повідомив депутат Охтирської райради від "Фронту змін" Сергій Гавриленко.

Завтрашні акції можуть перерости у силове протистояння, оскільки КПУ планує встановити на постаменті новий пам'ятник Леніну, а "Свобода" за допомогою 5 народних депутатів перешкодити цьому.

Зараз біля пам'ятника Леніну близько 10 людей — прихильники КПУ - та знімальні групи телеканалів "1+1" та "Інтер". Очікується пряма трансляція з площі Леніна під час ток-шоу "Шустер Live" на "Інтері".

Гавриленко побоюється, що якраз під час трансляції комуністи спробують встановити пам'ятник

"Комуністів точно більше. Ми сьогодні до цієї акції не готувалися. Сьогодні ми на це не розраховували", - сказав він.

Також сьогодні до Церкви Успіння Святої Богородиці Київського Патріархату, яка розташована на площі Леніна, приїжджали представники архітектурно-будівельного нагляду з перевіркою. Гавриленко вважає це спробою тиску на опонентів комуністів.

Нагадаємо, у м. Охтирка на Сумщині більше 10 прихильників партії "Свобода" на чолі з нардепом Ігорем Мірошниченком зруйнували пам'ятник Володимиру Леніну.

Зараз ви читаєте новину «В Охтирці готуються до маршів "Свободи" та КПУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

62

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі