середа, 28 липня 2010 15:27

В Одесі міліція не пустила прочан до Києва

В Одесі міліція не пустила прочан до Києва

В Одесі 28 липня вночі співробітники ДАІ заблокували виїзд автобуса з групою віруючих Української православної церкви (Київського патріархату) до Києва для участі в Хресній ході. Про це повідомив один із паломників Володимир Малофєєв.

"Коли орендований "Мерседес" прибув із гаража автопідприємства на вулицю Торгову, і люди попрямували до машини, щоб відправитися в поїздку, автобус раптово заблокували співробітники ДАІ на трьох міліцейських автомобілях. Підполковник Олександр Стариченко, який підійшов до водія автобуса, відразу ж висунув звинувачення, що той п"яний, а до віруючих, жінок і чоловіків, співробітники ДАІ у формі і люди в штатському застосовували грубу фізичну силу, щоб не допустити посадку в автобус", - заявив Малофєєв.

Одеські паломники на знак протесту перекрили рух на Торговій вулиці, яка є однією з центральних магістралей міста.

"Проте цей жест відчаю, - додав Малофєєв, - не подіяв на підполковника Стариченка та інших вартових порядку, що під"їхали на чорному джипі "Тойота Лендровер" та інших лімузинах і творять беззаконня замість того, щоб забезпечувати правопорядок на вулицях Одеси".

Після короткої розмови з водієм орендованого автобуса, який, за словами очевидців-паломників, був тверезим і готовим до поїздки, у нього забрали ключі та водійські права.

"Зневаживши, таким чином, права віруючих, одеські силовики зірвали поїздку паломників до Києва, явно виконуючи чиєсь злочинне замовлення", - підсумував Володимир Малофєєв.

У Відділі зі зв"язків з громадськістю Одеського міськуправління ДАІ не змогли пояснити інцидент на Торговій вулиці.

У свою чергу, заступник начальника обласного управління ДАІ Ігор Маломуж так прокоментував дії правоохоронців: "Водій автобуса знаходився в нетверезому стані, машина була несправною, була відсутня путівка. У другого водія, який повинен був везти паломників, також не було ні водійського посвідчення, ні медичної довідки", передає УНІАН.

Як повідомляє офіційний сайт УПЦ КП, автобуси з прочанами блокуються в усіх регіонах України, перш за все – західних.

Зараз ви читаєте новину «В Одесі міліція не пустила прочан до Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі