субота, 17 січня 2015 23:51

В ОБСЄ розповіли, звідки був обстріляний автобус під Волновахою

В ОБСЄ розповіли, звідки був обстріляний автобус під Волновахою
rian.com.ua

Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні вважають, що всі досліджені ними кратери від вибухів на місці обстрілу блокпосту під Волновахою, де загинули мирні мешканці, спричинені ракетами, випущеними з північно-східного напрямку.

Про це йдеться у звіті місії за результатами третього огляду місця трагедії, що відбувся напередодні, передає "Укрінформ".

СММ підсумувала свій третій візит з метою розслідування обставин в Волновасі (35 км на північний захід від Донецька), яка знаходиться під контролем уряду, де 13 січня 13 цивільних пасажирів автобуса були вбиті і 17 поранені", - йдеться в повідомленні місії.

Зазначається, що спостерігачі провели комплексне обстеження, зосередивши увагу на п'яти воронках, які утворилися внаслідок вибухів під час інциденту.

"Обстеження включало всебічний аналіз двох певних воронок, в тому числі розташованої в 10 метрах від пасажирського автобуса. Згідно з оцінкою СММ, всі розглянуті воронки були утворені ракетами, випущеними з північного-північно-східного напрямку", - зазначили в ОБСЄ.

Саме в напрямку на північний північний схід і на північний схід від місця, де загинули люди, розташовані захоплені наразі сепаратистами території, зокрема, місто Докучаєвськ.

Нагадаємо: 13 січня терористи обстріляли блокпост сил АТО під Волновахою Донецької області. Один зі снарядів розірвався біля пасажирського автобуса, що перевозив місцевих мешканців. У результаті на місці загинули 10 людей, ще 17 отримали поранення.

Зараз ви читаєте новину «В ОБСЄ розповіли, звідки був обстріляний автобус під Волновахою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі