неділя, 28 грудня 2014 10:51

В Меджлісі різко розкритикували блокаду Криму: це штовхає півострів в обійми Росії

В Меджлісі різко розкритикували блокаду Криму: це штовхає півострів в обійми Росії
Фото: kievvlast.com.ua

Рішення про заборону на пасажирське сполучення з Кримом приймалося без консультацій з Меджлісом кримськотатарського народу та органами виконавчої влади, що займаються кримської тематикою.

Про це в коментарі для Крим.Реалії повідомив директор департаменту у справах АРК і Севастополя, заступник голови Меджлісу Аслан Омер Киримли.

Він різко засудив введення обмежень і зазначив, що заява про те, що перекриття транспортних комунікацій з Кримом викликано можливим проникненням російських диверсантів, не відповідає дійсності.

"У нас діють пункти пропуску на адміністративному кордоні Криму та Херсонської області. Відповідні спеціальні і правоохоронні служби України можуть посилити на пунктах пропуску контроль, виходячи з заходів безпеки. Навіщо закривати кордон з Кримом, якщо у нас залишаються сотні кілометрів неконтрольованої кордону з Росією. Наприклад, Вашингтон після терактів 11 вересня не закрив кордони держави, але посилив заходи безпеки, до яких з розумінням поставилися громадяни США", - сказав Киримли.

На його думку, своїм рішенням влада позбавила жителів півострова можливості вільно пересуватися по території своєї власної держави, а також підтримувати родинні зв'язки один з одним.

"Ми ж розриваємо нитку, що нас зв'язує, перетворюючи жителів Криму в остров'ян, ізолюючи Крим від материка, Україна ризикує залишитися незрозумілою своїми ж громадянами. Якщо метою є якнайшвидша інтеграція Криму до Росії, то тоді методи обрані правильно", - відзначив заступник голови Меджлісу.

Нагадаємо, цього тижня Україна скасувала в Крим всі поїзди та рейсові автобуси.

Зараз ви читаєте новину «В Меджлісі різко розкритикували блокаду Криму: це штовхає півострів в обійми Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі