неділя, 01 червня 2008 10:41

В Ліберії розбився вертоліт українських миротворців

В Ліберії розбився вертоліт українських миротворців
Український вертоліт Мі-8, що виконував політ у рамках місії ООН, впав у суботу на узбережжі Ліберії, повідомляє агентство France Presse.

Вертоліт розбився в місті Грінвілл на березі Атлантичного океану при виконанні посадки. У момент катастрофи на борту вертольота не було пасажирів, а всім чотирьом членам екіпажа вдалося врятуватися.

За словами представника місії ООН в Ліберії, на місце події виїхали експерти, які повинні визначити причину події.

Як зазначає агентство, місія ООН розгорнена в Ліберії в жовтні 2003 року для надання допомоги країні, що пережила громадянську війну. Тепер, з огляду на поліпшення ситуації, кількість миротворців ООН в Ліберії поступово зменшується.

56-й окремий вертолітний загін ЗСУ виконує завдання у складі Місії ООН у Ліберії з січня 2004 року.

Загальна чисельність загону – 300 військовослужбовців. На озброєнні загону знаходяться 8 вертольотів Мі-8 та 6 вертольотів Мі-24. Серед основних завдань Місії ООН у Ліберії, що виконують українські авіатори, - перевезення персоналу Місії та високоповажних осіб, перевезення вантажів, медичне транспортування, евакуація поранених, польоти спостереження, повітряне супроводження переміщення військ, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «В Ліберії розбився вертоліт українських миротворців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі