пʼятниця, 21 листопада 2014 13:38

У Криму вирішили попрощатися з україномовними покажчиками
4

Фото: facebook.com/namatullaev

В анексованому Криму взялися міняти дорожні покажчики. Почали з феодосійської траси, де покажчик українською мовою "Трудове – Урожайне" замінили на російськомовну версію "Трудовое – Урожайное". 

Про це інформує видання Крим.Реалії з посиланням на журналіста Шевкета Наматуллаєва.

"На захід з'їхалися республіканські та місцеві чиновники – першу лопату бетону під встановлений знак кинув спікер кримського парламенту Володимир Константинов. За його словами, на півострові замінять понад чотири тисячі дорожніх покажчиків. Пообіцяв – покажчики кримськотатарською з'являться лише в місцях компактного проживання кримських татар", – написав він.

Раніше "міністр" транспорту Криму В'ячеслав Петушенко заявляв, що на півострові всі дорожні знаки планується привести у відповідність до російського законодавства, при цьому українські позначення населених пунктів залишать.

У червні кримський "спікер" Володимир Константинов запропонував замінити на півострові всі дорожні покажчики українською та англійською мовами. Ініціатива була позитивно сприйнята "Радою міністрів" Криму.

Зараз ви читаєте новину «У Криму вирішили попрощатися з україномовними покажчиками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі