пʼятниця, 22 січня 2010 10:52

У Криму через теплу зиму зацвіли проліски

У Криму через теплу зиму зацвіли проліски

У Севастопольському регіоні у зв"язку з теплою зимою почалося масове цвітіння первоцвітів - проліска і шафрану, занесених до Червоної книги України.

З метою недопущення торгівлі рідкісними рослинами, до початку операції "Первоцвіт-2010" співробітники Державної екологічної інспекції в Севастополі почали рейди по ринках і лісах.

До теперішнього часу вже складено адміністративні протоколи стосовно осіб, які торгували пролісками. Матеріали направлені в суди.

Штраф за торгівлю ендеміками становить 51-136 грн. з конфіскацією незаконно добутих квітів та цибулин.

Нагадаємо, у Криму на озері Аджиголь недалеко від Феодосії в районі Приморського цієї зими з"явилися п"ять фламінго.

Як з"явилися дивні птахи в Криму не відомо. Ймовірно молоді птахи після гніздівлі на Каспії летіли на зимівлю у бік Італії. Але в Криму цього року тепло, і невелика територія з солоними озерами їх привабила. За останні сто років вперше так багато фламінго приземлилися на зиму в Криму.

Раніше повідомлялося, що у Севастополі спостерігається небачене скупчення перелітних птахів, які мали летіти до Туреччини, але вирішили залишитися в Криму.

За словами місцевих жителів, цілими хмарами птахи перелітають з місця на місце, загиджуючи при цьому тротуари, лавки, автомашини. Жителям теж дістається - севастопольці намагаються йти містом, тримаючи над головою хто газету, хто сумку, а хто і дипломат.

За словами фахівця, раніше шпаки під час міграції надовго в Севастополі не затримувалися, і нинішня ситуація пояснюється загальною зміною клімату - потеплінням.

А ось в Одесі потепління призвело до іншого феномену - дощу з кажанів.

Біолог Валентин Миколаїв розповів, що кажани, що не виспалися як слід, виходять із зимової сплячки у зв"язку з різким перепадом температур, коли після сильного холоду настає відлига. Впавши на землю, вони кілька годин відходять від сну.

За матеріалом e-crimea.info, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У Криму через теплу зиму зацвіли проліски». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі