неділя, 13 грудня 2009 14:38

В Копенгагені поліція затримала близько тисячі демонстрантів

В Копенгагені поліція затримала близько тисячі демонстрантів
Поліція Копенгагена в суботу затримала 968 осіб, які влаштували насильницькі акції протесту під час демонстрації з метою привернути увагу до проблеми глобального потеплення, передає Agence France-Presse.

Багатотисячна акція протесту в данській столиці в основному проходила мирно, вказує агентство. Проте коли частина молоді, одягнена в чорне, почала кидати камені у вікна і вітрини, поліції довелося втрутитися.

Як повідомляється, близько 400 затриманих належать до так званих Black Blocs, організованих груп демонстрантів з різних країн Європи. Приблизно 150 осіб було відпущено після допиту.

Учасники демонстрації в центрі Копенгагена, де проходить 15-а конференція ООН з проблем зміни клімату, вимагали активніше боротися з глобальним потепленням.

Напередодні на конференції відбувся скандал, коли в пресу просочився текст чорнового варіанту угоди, яка повинна прийти на зміну Кіотському протоколу. Згідно з ним, основну частину боротьби з глобальним потеплінням мали повісити на країни, що розвиваються.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «В Копенгагені поліція затримала близько тисячі демонстрантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі