понеділок, 18 квітня 2011 13:00

В Івано-Франківську школярам сподобалось вчитись за електронними підручниками

В Івано-Франківську школярам сподобалось вчитись за електронними підручниками

Близько трьох місяців Івано-Франківський природничо-математичний ліцей тестує нові підручники.

Заради експерименту столична компанія подарувала цьому закладу понад 40 електронних книг-Pocketbook.

Його вага близько півкілограма. І виготовлений він, кажуть представники компанії, спеціально для навчання в школі. Він не псує зір та простий у користуванні. Містить десять тисяч книжок у одному пристрої. Вартo лише учневі натиснути на яскраву клавішу і одразу з'являється копія паперового підручника з потрібного предмету.

В електронному підручнику є функція і для вчителів, яка дозволяє завантажувати потрібні та рекомендовані матеріали. Запровадження у школах таких пристроїв підтримують і у профільному міністерстві.

Нині прикарпатські освітяни розмірковують над тим, як закупити це чудо-техніки. Адже вартість одного електронного підручника - понад 400 доларів.

Втім, як сказав мер Калуша Ігор Насалик, до кінця навчально року місцевий бюджет винайде кошти для придбання 30 електронних книг старшокласникам навчально-виховного комплексу "ЗОШ №10-ліцей".

Зараз ви читаєте новину «В Івано-Франківську школярам сподобалось вчитись за електронними підручниками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі