вівторок, 12 лютого 2008 08:23

В Іраку викрадено двох журналістів CBS

Двох журналістів американської телекомпанії CBS було викрадено з готелю в місті Басра, на півдні Іраку, передає в понеділок агентство France Presse.

Як стало відомо, в неділю репортерів, що оселилися в готелі Palace Sultan, кудись повели близько десяти озброєних бойовиків.

За словами співробітника готелю, що побажав залишитися неназваним, викрадачі заявилися в готель у неділю вдень і довідалися про журналістів. Потім бойовики повернулися на позашляховику і, погрожуючи зброєю, забрали співробітників CBS News із собою.

Викрадачі поки не висували жодних вимог. У телекомпанії запевнили, що роблять все можливе для розшуку колег, і призвали не розкривати їхніх імен. "CBS вже зв"язалася з сім"ями викрадених і просить поважати їх право на приватне життя", - йдеться в заяві телекомпанії.

Асоціація іракських журналістів звернулася до викрадачів із проханням відпустити заручників, тоді як міжнародний Комітет захисту журналістів виразив стурбованість у зв"язку з інцидентом. Нагадаємо, з початку американського вторгнення до Іраку в 2003 році ця країна стала найнебезпечнішою для роботи журналістів. За даними "Репортерів без кордонів" і Міжнародної федерації журналістів, за останні п"ять років там загинули не менше 208 представників ЗМІ, причому 67 із них - в 2007 році, повідомляє Lenta.ru.
Зараз ви читаєте новину «В Іраку викрадено двох журналістів CBS». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі