понеділок, 20 серпня 2007 12:01

В Індії затримали 15 іноземців, підозрюваних у зв"язках з "Аль-Каїдою"

У північно-східному індійському штаті Маніпур затримано 15 іноземців, підозрюваних у зв"язках з терористичною організацією "Аль-Каїда". За словами представника командування прикордонних сил безпеки, група, що складається з 10 мьянманцыв і 5 бангладешців намагалася проникнути через територію штатів Маніпур і Ассам з Мьянми (колишньої Бірми) в Бангладеш. При цьому ні в кого з них не виявилось яких-небудь документів, що дозволяють перебування в Індії.

Завдяки відомостям, отриманим від місцевих жителів, прикордонники перехопили порушників поблизу індійсько-мьянманского кордону, коли вони зупинилися на відпочинок в одному з населених пунктів за 120 км. від столиці Маніпуру міста Імпхал.

Шестеро заарештованих зізналися, що займалися фінансами і зв"язками з громадськістю в "Аль-Каїді", повідомляє NDTV.

Нагадаємо, що рік тому під час святкування популярного індійського свята Джанмаштамі (дня народження Крішни) в храмі Крішни в столиці штату Маніпур Імпхалі була підірвана граната. У результаті теракту п"ятеро людей отримали смертельні поранення. Двоє з них — дитина 8 років і старий 74 років — загинули на місці, інші померли в реанімаційному відділенні лікарні. Поранення різного ступеня тяжкості отримали понад 50 осіб, повідомляє Newsru.com.

Зараз ви читаєте новину «В Індії затримали 15 іноземців, підозрюваних у зв"язках з "Аль-Каїдою"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі