понеділок, 12 лютого 2024 13:55

У ГУР висловилися про Starlink у росіян

У ГУР висловилися про Starlink у росіян
ГУР працює над нейтралізацією Starlink у росіян. Фото: РосЗМІ

Російські окупанти отримали термінали супутникового зв'язку Starlink.

Українські війська працюють над нейтралізацією цієї загрози, сказав представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Справді, Росія продовжує працювати через так званий паралельний імпорт, по суті, контрабанду. І так, через треті країни. Ми не будемо називати конкретні країни, і інформація ця потребує уточнення, але Starlink у вільному продажу на території РФ на відкритих онлайн-майданчиках", - повідомив він.

Порівняно з минулим роком, використання Starlink росіянами на лінії фронту стало більш системним і налагодженим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Маск прокоментував появу Starlink у росіян

"Тобто на дані пристрої, девайси, окупанти роблять ставку. Тому так, звичайно, ведеться робота з нейтралізацією цієї загрози. Ми зараз ці деталі розкривати не будемо", - вказав Юсов.

Він наголосив, що ніхто не стверджує, що Starlink росіянам продають офіційно.

"Але сьогодні РФ не тільки держава терорист номер один, але й держава контрабандист номер один. Тому так, це проблема, над якою сьогодні працюють", - підсумував представник ГУР.

Росіяни почали використовувати систему доступу до широкосмугового інтернету Starlink, повідомив волонтер Сергій Стерненко. Систему загарбники отримують через Об'єднані Арабські Емірати.

Starlink - проєкт американської компанії SpaceX мільярдера Ілона Маска з супутників зв'язку. Система надає доступ до широкосмугового інтернету у будь-якій точці планети.

Зараз ви читаєте новину «У ГУР висловилися про Starlink у росіян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі