середа, 30 грудня 2009 16:07

В Голландії авіапасажирів "роздягатимуть" сканерами (ФОТО)

  Головною проблемою сканерів є моральні питання - нікому не подобається, коли його бачать голим
Головною проблемою сканерів є моральні питання - нікому не подобається, коли його бачать голим

Протягом трьох тижнів в голландських аеропортах всіх осіб, які подорожують до Сполучених Штатів почнуть перевіряти сканерами всього тіла. Про це заявив міністр внутрішніх справ Нідерландів. Ці пристрої викликали хвилю суперечок, оскільки вони "роздягають" пасажирів на екрані монітору, в точності показуючи деталі їх анатомії, пише Tvn24.

Майже всі політичні партії Нідерландів заявили, що вони підтримуть ідею сканерів тіла. На їхню думку, безпека пасажирів важливіша ніж питання про конфіденційність, що є головною проблемою сканерів.

Минулого року, після протестів Європарламенту, комісія ЄС зняла пропозицію щодо встановлення сканерів тіла в аеропортах.

Однак, нещодавно урядовці повернулися до цієї ідеї після того, як на літаку Амстердам-Детройт 23-річний нігерієць Умар Фарух Абдулмуталлаб спробував підірвати саморобну бомбу. Виявилося, що він проніс вибухівку через контроль в своїх трусах.

Через цей випадок значно посилилися заходи контролю в аеропортах та у літаках західних авіаліній.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «В Голландії авіапасажирів "роздягатимуть" сканерами (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі