середа, 28 березня 2012 15:24

У Німеччині з'явився меморіал, присвячений жертвам "режиму Лукашенка"

У Німеччині з'явився меморіал, присвячений жертвам "режиму Лукашенка"
Лава з табличками у парку. Скрін: LB.ua

У берлінському Трептов-парку з'явилася лава, на якій прикріплено таблички з іменами жертв режиму Лукашенко.

Одним з організаторів цієї акції стала художниця, керівник проекту "Бюро контрпропаганди" Марина Напрушкіна, повідомляє Білоруський партизан.

Лавка розташована неподалік від білоруського посольства. Там розміщені таблички з іменами 19 осіб: засуджених або зниклих білоруських опозиціонерів. Зокрема, згадані керівник правозахисного центру "Весна" Алесь Бєляцький, засуджений за несплату податків, і Павло Северинець, якого засудили до обмеження волі (щось на зразок колонії-поселення) у справі про заворушення, порушеній після антипрезидентських виступів в Мінську в грудні 2010 року.

"Я вважаю, що це чудовий проект, щоб привернути увагу громадськості до політв'язнів у Білорусі. Важливо, щоб про політв'язнів знали не тільки політики Євросоюзу, які в курсі ситуації і обговорюють її і можливість введення санкцій, важливо поінформувати широку громадськість і показати, що ми не можемо залишатися байдужими і жити спокійно, поки в Європі людей переслідують за їхні політичні переконання " , - сказав на відкритті Маркус Мекель, колишній міністр закордонних справ НДР, член Бундестагу (1990-2009).

Зараз ви читаєте новину «У Німеччині з'явився меморіал, присвячений жертвам "режиму Лукашенка"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі