середа, 21 березня 2012 09:31

Україна офіційно засудила розстріл "мінських терористів"

Україна офіційно засудила розстріл "мінських терористів"

Україна підтримує заяву Європейського Союзу із засудженням страти владою Білорусі звинувачених у терористичному акті в метрополітені Мінська. Про це агентству "Українські новини" повідомив директор департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ України Олег Волошин.

"В цьому питанні ми підтримуємо відповідну заяву Європейського Союзу. Україна, як відомо, завжди послідовно виступала за скасування смертної кари в Білорусі, що відповідає загальним критеріям, прийнятим в Європі ", - заявив він.

Згідно з повідомленням прес-служби високого представника ЄС із закордонних справ і політики безпеки Кетрін Ештон, Ештон рішуче засудила приведення у виконання смертного вироку Владиславу Ковальову за посібництво в тероризмі, а також смертний вирок за тероризм Дмитру Коновалову, зазначивши, що їм, на її думку, не було надано право на захист. ЄС, за її словами, виступає проти смертної кари за будь-яких обставин.

Нагадаємо, що в суботу, 17 березня, стало відомо, що приведені у виконання смертні вироки відносно громадян Білорусі Дмитра Коновалова та Владислава Ковальова, засуджених за тероризм, у тому числі за вибух в мінському метро 11 квітня 2011 року.

Ковальов подавав прохання про помилування, а Коновалов цього робити не став. Президент Олександр Лукашенко помилувати засуджених відмовився, незважаючи на заклики світових лідерів.

Зараз ви читаєте новину «Україна офіційно засудила розстріл "мінських терористів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі