вівторок, 08 вересня 2009 20:38

Сьогодні в Німеччині розпочались Дні українського кіно

Сьогодні в Німеччині розпочались Дні українського кіно

Під час фестивалю буде представлено найбільшу програму фільмів, досі презентованих Українською кінофундацією, а саме 8 повнометражних стрічок і 6 шедеврів короткого метру. Фестивальні покази пройдуть у Мюнхенському кіномузеї. Німецькі глядачі матимуть змогу ознайомитися з класикою українського кіно: фільмами "Тіні забутих предків" Сергія Параджанова, "Криниця для спраглих" Юрія Іллєнка, "Короткі зустрічі" Кіри Муратової, "Польоти уві сні і наяву" Романа Балаяна.

Сучасне українське кіно представлять роботи Олеся Саніна "Мамай", Єви Нейман "Біля річки", Кіри Муратової "Два в одному", Романа Балаяна "Райські птахи".

Окрему програму складуть короткометражні та анімаційні фільми: "Йшов трамвай N9" Степана Коваля, "Проти сонця" Валентина Васяновича, "Отроцтво" Д митра Сухолиткого-Собчука, "Сімейний портрет" Марини Вроди, "На грані" Артема Сухарева і Микити Ратнікова, "Таксист" Романа Бондарчука.

Окрім цього, 10 вересня у Мюнхені заплановано провести круглий стіл на тему: "Тенденції українського кіно", в якому візьмуть участь українські та іноземні кінематографісти, представники Української кінофундації та компанії Nemiroff.

Дні українського кіно в Мюнхені триватимуть до 16 вересня.

"Ідеологія кінофундації – це цілеспрямована робота, покликана донести досягнення України у сфері кіно до світового експертного і глядацького середовища", - сказав директор Української кінофундації Андрій Халпахчі.

Нагадаємо, за рік роботи програми "Українське кіно в світі" на знакових кінофорумах і кіноринках презентовано близько 20 робіт українських режисерів.

Українська кінофундація створена під егідою Міжнародного благодійного фонду "Україна 3000" у жовтні 2007 року. Її основне завдання – ознайомлення закордонних кінопрофесіоналів та публіки з класичними та найновішими українськими фільмами, популяризація українського кіно в світі.

Головні цілі діяльності Української кінофундації – формування іміджу країни за кордоном, покращення конкурентної здатності українського кіно на світовому ринку, полегшення доступу українським кінопрофесіоналам до міжнародного ринку, сприяння відкриттю нових ринків для українських фільмів, збільшення дистрибуційних можливостей для українських фільмів, накопичення та поширювання власного досвіду.

За матеріалом УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні в Німеччині розпочались Дні українського кіно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі