вівторок, 10 листопада 2015 12:45

У Генштабі розвінчали міф бойовиків про наступ на Дебальцеве

У Генштабі розвінчали міф бойовиків про наступ на Дебальцеве
Владислав Селезньов

У Генеральному штабі Збройних сил України спростовують інформацію, поширену в російських ЗМІ, про наступ сил АТО на Дебальцеве в Донецькій області.

"З приводу Дебальцеве - це безглуздо. Ми постійно декларуємо, що ми чітко дотримуємося Мінських угод, і раптом з'являється інформація, що ми перейшли в наступ. Вона не відповідає дійсності і знаходиться в одному ряду з інформаційними істеріями, які останніми днями розповсюджують представники так званих ДНР/ЛНР", - повідомив спікер Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов, якого цитує "Інтерфакс-Україна".

Він поінформував, що тривають численні провокації з боку бойовиків.

"За минулу добу вони 51 раз відкривали провокаційний вогонь по наших позиціях, 4 рази вели прицільний вогонь по наших позиціях. Сили АТО застосовують адекватні заходи для нейтралізації вогневих точок противника. Ми використовуємо і політичний, і силовий ресурс для припинення провокацій", - зазначив спікер Генштабу.

Він пояснив, що Генштаб інформує російську сторону про порушення бойовиками Мінських угод.

"Що стосується силового аспекту - то на першій лінії оборони у нас є необхідний запас сил і засобів, які ми використовуємо у випадку ведення прицільного вогню по наших позиціях з боку бойовиків. Але при цьому ми не використовуємо озброєння, яке, відповідно до Мінських угод, відведено від лінії розмежування сторін, - реактивну артилерію, артилерію, а також озброєння калібром менше 100 мм під час відбиття агресії противника ми не використовуємо", - зазначив Селезньов.

Раніше російські ЗМІ поширили заяву "мера" Дебальцевого Олексія Грановського про те, що українські силовики "намагалися піти на прорив" вранці у вівторок.

Зараз ви читаєте новину «У Генштабі розвінчали міф бойовиків про наступ на Дебальцеве». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі