субота, 03 квітня 2010 16:15

В Єрусалимі зійшов благодатний вогонь

В Єрусалимі зійшов благодатний вогонь

У Єрусалимі сталося одне з великих чудес православних християн - зішестя Благодатного вогню. У храмі Гробу Господнього в Єрусалимі на очах тисяч віруючих Патріарх Єрусалимський Феофіл III виніс лампадку з вогнем з Кувуклії - каплиці всередині храму, над кам"яним ложем, на якому покоїлося зняте з хреста тіло Ісуса Христа.

Патріарх знаходився в Кувуклії без будь-яких засобів для штучного отримання вогню. Коли диво сталося, він почав роздавати частки полум"я прочанам. Прочани стали ділитися із сусідами, і незабаром полум"я розповсюдилося по всьому храму. Пізніше вогонь через руки віруючих вийшов на площу перед храмом і розтікся по сусідніх вулицях.

Віруючі вмивалися вогнем, який, як стверджується, в перші хвилини не обпікає.

За словами Патріарху, "церемонія представляє першу благу звістку про воскресіння Господа нашого Ісуса Христа, і цей досвід аналогічний тому, що людина відчуває, отримуючи Святе Причастя".

В очікуванні вогню прочани молилися на різних мовах, сповідалися, били в барабани, вигукували речівки і влаштовували бійки. Храм Гробу Господнього вміщує до 7 тисяч осіб, всі інші прочани розмістилися на вулицях. Спеціально для них повісили великі екрани, на яких велася пряма трансляція сходження вогню. На охорону порядку в Єрусалимі вийшли в три рази більше поліцейських, ніж у минулому році.

Infox, Вести

Зараз ви читаєте новину «В Єрусалимі зійшов благодатний вогонь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі