середа, 01 вересня 2021 13:18

У двох областях України вакцинували 65% учителів - МОН

У двох областях України вакцинували 65% учителів - МОН
Найбільше вчителів щепили у Житомирській та Київській областях. Фото: pixabay.com

В Україні на 1 вересня лише у двох областях вакцинували від коронавірусу 65% працівників закладів дошкільної та загальної середньої освіти.

Ще в кількох регіонах кількість Covid-щеплених освітян становить 50%, повідомляє Міністерство освіти й науки. Найменший рівень вакцинації в Запорізькій і Волинській областях.

"Найбільше працівників освіти мають одну або дві дози вакцини в Житомирській і Київській областях. Дякую кожному, хто свідомо обирає шлях вакцинації, прагнучи вберегти себе й оточення від ризиків захворіти. З розумінням і повагою ставлюся до тих, хто з вагомих причин відмовився від профілактики хвороби. Водночас усіх, хто планує вакцинуватися, але ще не встиг, закликаю не зволікати", - заявив міністр освіти Сергій Шкарлет.

Вимога МОЗ про наявність у колективі закладу освіти 80% вакцинованих працівників цілком "обґрунтована й реальна", додав він. Станом на 27 серпня щеплення отримали понад 501 тис. учителів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нещеплених освітян і медиків не пускатимуть на роботу

За погіршення епідситуації в країні почне діяти адаптивний карантин. В Україні під час жорсткого карантину дозволять працювати тим закладам, у яких вакцинується понад 80% персоналу. 1 вересня країна перебуває в зеленій зоні епіднебезпеки, тож ситуація контрольована.

Якщо в регіоні встановиться вищий за зелений рівень, у закладах освіти запровадять дистанційне навчання, якщо колектив не вакцинований на 80%. На Тернопільщині нещеплених учителів зобов'яжуть щотижня власним коштом здавати ПЛР-тест на Covid-19. Лише так освітян допускатимуть до роботи.

Зараз ви читаєте новину «У двох областях України вакцинували 65% учителів - МОН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі