середа, 21 листопада 2007 15:29

В День свободи Черновецький усвідомив себе особистістю і громадянином своєї країни

НСНУ і дві громадські організації планують відзначити річницю "помаранчевої" революції на Майдані в Києві

У Київську міськадміністрацію подали заявки на проведення масових акцій з нагоди третьої річниці "помаранчевої" революції на Майдані Незалежності партія "Народний союз "Наша Україна" (НСНУ), громадські організації "Народна варта" та "Коаліція учасників помаранчевої революції".

Про це повідомили в головному управлінні внутрішньої політики Київської міськадміністрації.

Всі заявки подані на проведення святкових заходів 22 листопада на Майдані Незалежності.

При цьому НСНУ відмовилася від наміру встановити сцену для проведення мітингу і концерту. Вони мають намір провести збори прихильників "помаранчевої" революції на Майдані Незалежності і організувати вільне спілкування, щоб пригадати події 2004 року. Захід проводитиметься з 12.00 до 22.00. Заявка подана на 10-15 тис. людей.

"Народна варта" має намір провести концерт і віче на Майдані Незалежності з установкою сцени і необхідної звукової апаратури. Після винесення резолюції віче, передбачена хода його учасників до секретаріату президента для передачі цього документа. Акція проводитиметься з 19.00 до 23.00. У заявці вказана участь 10 тис. людей.

"Коаліція учасників помаранчевої революції" також заявила про намір встановити сцену і провести концерт. Заявлена кількість учасників - 1 тис. людей. Час проведення акції з 00.00 до 24.00 22 листопада.

При цьому заявники звернулися до мерії з проханням провести переговори з Партією регіонів про демонтаж наметів на час святкування. Намети встановлені Партією регіонів на Майдані Незалежності відповідно до поданої заявки в мерію для проведення безстрокової акції.

Президент України в 2005 році заснував день Свободи, який відзначається 22 листопада. 22 листопада вважається початком "помаранчевої революції" - масових акцій протесту проти фальсифікації результатів другого туру виборів президента України в 2004 році, результати якого були пізніше скасовані Верховним судом.

Як повідомляє прес-служба Київської міськадміністрації, мер столиці Леонід Черновецький закликав політиків в день Свободи не допускати протистоянь своїх прихильників з опонентами з інших таборів.

"Україна і Київ вже утретє відзначатимуть День свободи. Я вважаю, що не варто політизувати це свято, але впевнений, що День свободи - це день, коли простій українець усвідомив себе особистістю і громадянином своєї країни", - сказав мер, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Зараз ви читаєте новину «В День свободи Черновецький усвідомив себе особистістю і громадянином своєї країни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі