понеділок, 06 червня 2022 19:53

Спецтема: Війна Росії проти України

У Чорному морі побільшало російських кораблів

У Чорному морі побільшало російських кораблів
Росія перекинула в Чорне море нові кораблі. Фото: eastnews.ua

Росія збільшила кількість воєнних кораблів в акваторії Чорного моря. Там зараз перебувають п'ять кораблів з можливим сумарним залпом до 34 крилатих ракет.

РФ блокує цивільне судноплавство у північно-західній частині Чорного моря, сказав на брифінгу речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник, передає Gazeta.ua.

Є загроза ракетних обстрілів з моря на всій території України.

"Останніми днями, якщо ви пам'ятаєте, у Чорному морі залишався один корабель, потім їх стало два, зараз п'ять кораблів. Що це може означати? Для нас це означає те, що загроза завдання ракетних ударів з акваторії Чорного моря для України зберігається. Тому що фактично покривається вся територія України, - наголосив Мотузяник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Щоб відбивати Росію" - Джонсон повідомив про подарунки Україні

Ворог постійно проводить ротацію своїх підрозділів. Десь відводить, а десь навпаки. Великих тактичних чи стратегічних змін з боку РФ немає.

Українські війська відкинули від берегів більш як на 100 км кораблі Чорноморського флоту РФ. Росіяни намагаються відновити контроль над північно-західною частиною Чорного моря, змінили тактику: розгорнули у тимчасово окупованому Криму та у Херсонській області берегові ракетні комплекси "Бал" і "Бастіон".

Зараз ви читаєте новину «У Чорному морі побільшало російських кораблів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі