четвер, 16 березня 2023 15:09

У Чорному морі фіксують незвичну кількість кораблів РФ

У Чорному морі фіксують незвичну кількість кораблів РФ
У Чорне море окупанти вивели 21 корабель. Фото: eastnews.ua

Російські окупанти вивели у Чорне море 21 корабель.

Серед них п'ять ракетоносіїв з загальним залпом 32 "Калібри", повідомляє Міністерство оборони України.

"Досить нетипова кількість корабельного угруповання може бути пов'язана і з демонстрацією панування в морі, як реакція на намір США направити корабель для пошукової операції після повітряного інциденту", – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які ракети не може збивати українська ППО: Ігнат розповів

Росіяни можуть шукати збитий американський розвідувальний безпілотник MQ-9 Reaper.

"Водночас, наявність п'яти ракетоносіїв, два з яких підводні, на тлі регулярної активності ворожої авіації, надзвичайно підвищує ракетну небезпеку", – додали в ОК "Південь" та порадили не ігнорувати сигнали повітряної тривоги.

Попри те, що зима закінчилася, Росія може і надалі обстрілювати українську інфраструктуру. При цьому у ворога можуть бути нові цілі, зокрема, урядові будівлі та інфраструктурні об'єкти. Про це розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

У Чорному морі фіксують нетипову активність росіян. Загалом ворог вивів 20 кораблів, з яких чотири ракетоносії. Серед загального складу багато допоміжного флоту, заявила начальниця пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталя Гуменюк.

Зараз ви читаєте новину «У Чорному морі фіксують незвичну кількість кораблів РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі