четвер, 19 червня 2008 12:33

В Секторі Газа почалося перемир"я між палестинцями та Ізраїлем

У Секторі Газа почалося перемир"я між палестинцями та ізраїльтянами. Договір про обопільне припинення вогню, укладений між керівництвом ХАМАСу і урядом Ізраїлю за посередництва Єгипту, набув чинності о 6 ранку 19 червня і теоретично має продовжувати діяти протягом півроку.

Угода передбачає припинення ракетного обстрілу ізраїльської території та ізраїльських операцій в Секторі Газа. Якщо умови договору виконуватимуться, то Ізраїль вже наступного тижня повинен буде ослабити економічну блокаду Гази і санкціонувати постачання пального і продовольства.

"Я сподіваюся, перемир"я буде міцним. Я вірю, що на півдні Ізраїлю запанує спокій", - заявив прем"єр-міністр Ізраїлю Ехуд Ольмерт, додавши проте, що він дав розпорядження військовим знаходитися "в стані готовності" на випадок порушення перемир"я.

В середу палестинці випустили по території Ізраїлю 40 ракет, а також провели не менше десяти залпів з мінометів. У відповідь на це ВПС Ізраїлю завдали удару по Сектору Газа.

Відповідальність за обстріл узяла на себе організація "Ісламський джихад", що назвала його відплатою за сімох палестинців, убитих в результаті бомбардування ізраїльськими ВПС у вівторок. Проте, керівництво "Ісламського джихаду" оголосило про свій намір виконувати умови укладеного ХАМАСом перемир"я, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «В Секторі Газа почалося перемир"я між палестинцями та Ізраїлем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі