четвер, 20 грудня 2018 08:57

В Білорусії прихожанам заборонили молитися на Українську православну церкву

В Білорусії прихожанам заборонили молитися на Українську православну церкву
БПЦ не визнає Православну церкву України Фото:ЕРА

Білоруська православна церква заборонила своїм парафіянам брати участь у таїнствах новоствореної Православної церкви України.

Про це сказав офіційний представник Білоруської православної церкви Сергій Лепін у коментарі Радіо Свобода.

За його словами, БПЦ відноситься до утворення Православної церкви України так само, як і Російська православна церква. На питання, чи підтримуватимуться контакти БПЦ з ПЦУ, Лепін відповів негативно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Філарет висловився про створення Помісної церкви

"Які контакти? Звичайні добросусідські контакти. Ми не шукаємо війни, ворожнечі... Ні про які канонічні, літургійні відносини мова не йде. Вони навіть неможливі з цією церквою. Це означає, що ми не ставимося до них як до церкви-сестри. А ми ставимося до них як до представників, мабуть, іншої конфесії. Так само, як до католиків, уніатів або як до яких-небудь розкольників", - сказав представник БПЦ.

15 грудня у Софії Київській пройшов Об'єднавчий собор, на якому таємним голосуванням був обраний предстоятель єдиної Православної церкви України. Ним став митрополит Переяславський і Білоцерківський Єпіфаній (Думенко). На Об'єднавчому соборі також затвердили статут церкви.

Зараз ви читаєте новину «В Білорусії прихожанам заборонили молитися на Українську православну церкву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі