неділя, 24 березня 2019 01:48

В Берліні 400 фанатів конкуруючих блогерів влаштували сутичку

В Берліні 400 фанатів конкуруючих блогерів влаштували сутичку
В Берліні фанати блогерів влаштували сутичку. Фото: DW

У Берліні близько 400 фанатів конкуруючих YouTube-блогерів зустрілися на центральній площі Александерплатц, чоби влаштувати масову бійку.

Поліція розігнала їх, застосувавши сльозогінний газ, повідомляє DW.

У Мережі поширили чутки про те, що один з блогерів, фанати якого прийшли на площу, нібито пов'язаний з мафіозним арабським кланом.

"Ми спостерігаємо як в реп-співтоваристві, так і у інших інфлюенсерів, що вони все частіше занадто нерозважливо поводяться зі своїм впливом. Мабуть, модним стає свідомо підливати масло у вогонь, щоб отримати більше підписників і кліків", - прокоментував ситуацію представник німецької профспілки поліції Норберт Кіом.

Він розповів, що в Мережі знали про те, що планується масштабна бійка. За сигналом на передбачуване місце сутички вирушили близько ста правоохоронців проти 400 фанатів. В результаті зіткнення поліцейські затримали дев'ятьох агресивно налаштованих молодиків. У самій бійці брали участь не більше 50 осіб.

Для того щоб максимально швидко врегулювати конфлікт між фанатами блогерів, поліцейським довелося застосувати сльозогінний газ.

Після того як поліцейські розігнали хлопців з центральної площі, ті продовжили бійку в найближчому метро, ​​де кидали один в одного камінням.

За результатами масової бійки шестеро осіб звернулися за медичною допомогою, також дістали поранення двоє поліцейських, у шістьох виникли проблеми з очима через застосування сльозогінного газу.

На даний момент блогери категорично заперечують свою провину в події на центральній площі Берліна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Закон про мову: блогер застеріг Україну від долі Білорусі

Спочатку блогер Thatsbekir, у якого близько 260 тисяч передплатників, закликав своїх фанатів прийти на центральну площу Берліна, щоб розібратися зі своїм конкурентом, блогером Бахарєв аль Амуду, у якого всього 13 тисяч передплатників на відеохостингу. Можливу приналежність до арабського мафіозного клану приписують саме до другого з них.

Зараз ви читаєте новину «В Берліні 400 фанатів конкуруючих блогерів влаштували сутичку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі