середа, 15 липня 2020 17:02

В Азербайджані вимагають продовження бойових дій із Вірменією

В Азербайджані вимагають продовження бойових дій із Вірменією
В Азербайджані люди вийшли на марш "підтримки армії". Фото: reuters.com

У столиці Азербайджану Баку й інших містах люди вийшли на марші "підтримки армії".

Як пише АрміяInform із посиланням на азербайджанські ЗМІ, вони вимагали продовження бойових дій із Вірменією.

Посеред ночі протестувальники увійшли в будівлю парламенту Азербайджану. Багатотисячну акцію в центрі Баку правоохоронці супроводжували, але коли її учасники ввійшли в будівлю Міллі Меджліс (парламент Азербайджану), поліція почала розганяти натовп.

Акції на підтримку армії Азербайджану почалися через бойові дії на кордоні з Вірменією, що тривають з 12 липня. За цей час загинули вже понад 10 азербайджанських військових.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посольство України в Єревані облили борщем через заяви щодо конфлікту з Азербайджаном

Конфлікт між Азербайджаном і Вірменією триває з 1988 року через Нагірний Карабах. Тоді населена переважно вірменами Нагірнокарабаська автономна область заявила про вихід з Азербайджанської РСР.

У стані війни Вірменія і Азербайджан перебувають з 1992 року.

1994-го за участі РФ сторони підписали угоду про перемир'я, яке припинило активні бойові дії в регіоні. Карабах і навколишні райони Азербайджану залишилися під контролем вірмен.

Мирне врегулювання зайшло в глухий кут після переговорів лідерів Вірменії та Азербайджану 2009 року.

Остання серйозна сутичка між арміями 2 країн сталася в квітні 2016 року. Тоді загинули або були поранені десятки військовослужбовців з обох боків.

Черговий збройний інцидент на кордоні Азербайджану та Вірменії розпочався 12 липня 2020-го. Відповідальність за нього сторони покладають одна на одну.

На третій день сутичок, 14 липня, на спірній території Нагірного Карабаху загинули 7 азербайджанських і 4 вірменських військових.

Зараз ви читаєте новину «В Азербайджані вимагають продовження бойових дій із Вірменією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі