середа, 21 листопада 2007 14:31

Ющенко розізлився на відкритті експозиції, присвяченої пам"яті жертв Голодомору

Президент Віктор Ющенко обурений тим, що в Україні немає гідного монументу жертвам голодомору.

"Чому в цій країні немає достойного пам"ятника жертвам голодомору, чому немає достойного фільму?" – сказав Ющенко на відкритті експозиції, присвяченої пам"яті жертв Голодомору в Українському домі

"Ми маємо підходити до того камінчика (на Михайлівській площі), покласти квіти, сльозу пустити... але чому нас повинні поважати в світі, якщо у нас немає поваги до самих себе?" – сказав він.

"Чому у нас не має національного музею (жертвам Голодомору)? Чому у нас наполовину недофінансований Інститут національної пам"яті? Це питання грошей? Ні це через ставлення до цієї теми", - обурився Ющенко.

За словами президента, йому не важливо, скільки було жертв Голодомору.

"Мене приводять до смутку люди, які в контексті трагедії дуже багато часу витрачають (на підрахунки), скільки саме жертв українського голоду", - сказав він.

"Тест для президента, журналіста, людини, яка живе в місті чи селі – це трагедія для тебе особисто, чи ні? Для мене так, не залежно чи там один мільйон поліг, чи сто тисяч, чи десять мільйонів", - додав Ющенко. Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко розізлився на відкритті експозиції, присвяченої пам"яті жертв Голодомору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі