четвер, 20 травня 2010 11:24

Уряд виділить гроші на добудову житла

Уряд виділить гроші на добудову житла

У 2010 році уряд України виділить забудовникам більше 4 млрд грн.

Про це заявив перший заступник Міністра регіонального розвитку та будівництва Анатолій Беркута.

З вказаної суми 1 млрд 400 грн буде направлено на програму, яка дозволить добудовувати житло в пропорції "30 до 70". Зокрема, програма передбачає фінансування будівництва, в якому 30% оплачує державу, а 70% - забудовники та інвестори.

Крім того, держава дає гарантії під 2 млрд грн для Державної іпотечної установи (ДІУ). За словами Беркути, це дає можливість залучити ще 1 млрд грн до статутного фонду ДІУ, і таким чином 3 млрд може бути направлено на програму добудови житла.

Ще один мільярд гривень, за словами першого замміністра, в Держбюджеті-2010 передбачено на будівництво цього року житла тими або іншими відомствами, військовими тощо

"Отже, всього у нас цього року (буде виділено державою, - ред.) трохи більше 4 млрд гривень. Саме на ці гроші сьогодні можуть розраховувати забудовники", - підсумував Беркута.

Нагадаємо, вчора, 19 травня, відбулася зустріч забудовників і банкірів в Кабінеті Міністрів, присвячена фінансуванню будівництва і проблемі недобудов. За підсумками наради замглави профільного комітету ВР Ігор Лисов заявив, що Нацбанк поки не готовий піти назустріч забудовникам і видавати кредити під пільгові відсотки.

Зі свого боку глава Української будівельної асоціації (УБА) Лев Парцхаладзе повідомив, що через місяць Кабмін збереться знову, і забудовники сподіваються, що тоді вони зможуть почути від Нацбанку конкретні пропозиції.

Лига

Зараз ви читаєте новину «Уряд виділить гроші на добудову житла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі