четвер, 02 квітня 2020 20:01

Уряд отримав позитивний сигнал від МВФ та очікує на транш

Уряд отримав позитивний сигнал від МВФ та очікує на транш
Шмигаль розповів про позитивний сигнал від МВФ. Фото: president.gov.ua

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль розповів, що Україна отримала позитивний сигнал від МВФ та очікує на транш.

Про це Шмигаль розповів 2 квітня на онлайн-зустрічі з представниками Американської торговельної палати в Україні, передає Урядовий портал.

За словами Шмигаля, уряд отримав від МВФ позитивний сигнал і сподівається, що вже найближчим часом Україна отримає перший транш. Також очікується фінансова допомога від Світового банку.

Крім того, прем'єр зазначив, що введені на час карантину заходи можуть вдарити по бізнесу.

"Ми йдемо м'якшим сценарієм в контексті розвитку епідемії. Однак це не означає, що ми не повинні діяти жорстко", - підкреслив Шмигаль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нацбанк пояснив, що відбувається з курсом гривні

Він також додав, що Кабмін працює з НБУ та іншими банками в питанні кредитування бізнесу і відстрочки погашення заборгованостей.

"Готових рецептів для виходу з кризи немає, проте уряд активно шукає їх разом з бізнесом та найкращими науковцями", – зауважив Шмигаль.

Українським малозабезпеченим сім'ям потрібно надавати допомогу під час кризи. Без неї більшості не обійтися. Це роблять навіть у заможних країнах. Таку думку висловив банкір та економіст Володимир Лавренчук.

Зараз ви читаєте новину «Уряд отримав позитивний сигнал від МВФ та очікує на транш». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі