понеділок, 09 липня 2007 13:24

Унікальну колекцію старовинних годинників знайдено в лісі

Унікальна колекція старовинних годинників, викрадена минулого четверга в одному з музеїв Швейцарії, знайдена у Франції. Усі вкрадені годинники були виявлені в сумці, захованій в лісовому масиві. Це стало результатом масштабної пошукової операції, організованою французькою жандармерією.

За даними слідства, злочинці, троє молодих людей–вихідців із балканських країн, проникли до музею в четвер вранці. Зв"язавши прибиральницю, вони розбили виставкові вітрини, винесли експонати, а потім утікли машиною в бік французького кордону. Двох із них вдалося затримати за гарячими слідами, вони перебувають під арештом. Швейцарська прокуратура вже направила французьким властям запит на їх екстрадицію. Ведуться активні пошуки третього злочинця.

Загальна вартість викрадених з музею понад 100 годинників і хронометрів складає, за даними поліції, декілька мільйонів доларів. Найцінніший експонат – камінний годинник з маятником, що обертається, "Водоверть під трьома золотими мостами", який був удостоєний золотої медалі на Всесвітній виставці в Парижі 1867 року, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Унікальну колекцію старовинних годинників знайдено в лісі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі