пʼятниця, 16 січня 2009 13:54

УНІАН випустив півторамільйонну новину

Півторамільйонне інформаційне повідомлення в режимі он-лайн зареєстроване у базі даних інформаційного агентства УНІАН.

"Ювілейна" новина була підготовлене кримськими власкором УНІАН Людмилою Тузовою і відправлена "у світ" 14 січня о 10.53. Ось вона:

"У ЯЛТІ НАРОДИЛАСЯ ДИТИНА-БОГАТИР

Сімферополь. 14 січня. УНІАН. У Ялті народилася дівчинка з богатирською вагою – 5 кг 550 г. Ріст дитини - 59 см, окружність голови – 39 см.

Лікарі-акушери кажуть, що "дівчинка не тільки найважчий новонароджений в історії Ялти, а й у Криму", повідомили УНІАН у прес-службі Ялтинської мерії.

Дитина народилася у 38-річної Галини Бондарчук. Пологи пройшли нормально. Дівчинку вирішили назвати Анісія, оскільки вона з"явилася на світ 12 січня, у день святої Анісії. Анісія стала четвертою дитиною в сім"ї Бондарчуків, яка живе в Алупці. Галина – домогосподарка, а її чоловік працює охоронцем у санаторії".

Коментуючи вихід півторамільйонної новини, головний редактор агентства Олександр Харченко зазначив: "Ми щодня і цілодобово стежимо за тим, як "б`ється" пульс України, і дуже приємно, що, попри всі наші політичні та економічні проблеми, "ювілейна" новина випала саме на такий добрий знак як поява на світ нової людини. Маємо намір і надалі завжди бути максимально оперативними та об"єктивними, а відтак чесно повідомляти про всі резонансні події. Як звичайні ж люди та патріоти своєї країни, сподіваємось, що коли дівчинка виросте, на нашій стрічці значно побільшає оптимістичних новин".

Агентство УНІАН розпочало роботу у березні 1993 року. У травні того ж року почала виходити стрічка новин, а постійне наповнення електронної інформаційної бази агентства в режимі он-лайн почалося з 2 січня 1999 року, коли було внесене перше повідомлення "ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ ВВІВ У ДІЮ КОНСТИТУЦІЮ КРИМУ".

Пізніше в електронну базу УНІАН були внесені всі повідомлення агентства починаючи з 23 квітня 1994 року.

Перша інформація, від якої й ведеться відлік новин, має заголовок: "УКРАЇНСЬКО-РОСІЙСЬКІ ПЕРЕГОВОРИ ПРО ПОЕТАПНЕ ВРЕГУЛЮВАННЯ ПРОБЛЕМИ ЧФ У СЕВАСТОПОЛІ ПЕРЕРВАЛИ".

Отже, сьогодні глибина інформаційної бази УНІАН становить майже 15 років. Середня кількість повідомлень, які заносяться в базу за рік – близько 200 тисяч.

Над підготовкою новин в агентстві працює кілька десятків журналістів у Києві, в усіх регіонах України та за кордоном (у Брюсселі, Москві, Нью-Йорку та Варшаві).

Загалом у штаті агентства – близько 200 працівників.

Агентство випускає стрічку фотоновин, що надає знімки про найважливіші події в Україні в режимі реального часу. Фотобаза УНІАН нараховує понад 200 тисяч знімків.


Зараз ви читаєте новину «УНІАН випустив півторамільйонну новину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі