вівторок, 10 серпня 2021 19:17

Юлія Кузьменко змогла вперше за 20 місяців повернутися на роботу

Юлія Кузьменко змогла вперше за 20 місяців повернутися на роботу
Кузьменко займеться відновленням навичок кардіохірурга. Фото: Facebook / Free Dr Kuzmenko

Дитяча лікарка Юлія Кузьменко повертається до своєї професійної діяльності.

"Протягом 17 років свого життя Юлія Кузьменко безперервно рятувала серця маленьких українців, але в грудні 2019 року її медичну практику було перервано абсолютно абсурдним та безпідставним звинуваченням у причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета", - повідомляє Facebook-група Free Dr Kuzmenko.

20 місяців вона перебувала в ув'язненні чи під цілодобовим домашнім арештом та не могла працювати.

"Юлія прагнула якнайшвидше повернутися до справи свого життя - рятувати життя маленьким пацієнтам з вадою серця, тож вона невпинно підтримувала навички дрібної моторики рук малюванням картин", - йдеться у повідомленні.

Сьогодні Кузьменко змогла приїхати до Центру дитячої кардіології та кардіохірургії, де виконують найтонші малоіназивні втручання в дитячі серця. Поки вона не має статусу оперуючого хірурга.

"Але ми впевнені - це станеться зовсім незабаром. Найближчим часом будуть вирішені всі юридичні моменти і лікар зможе робити те, для чого він існує - лікувати", - йдеться у спільноті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справа Шеремета: з Кузьменко зняли електронний браслет

Кузьменко займеться адаптацією до робочого процесу та відновленням практичних навичок.

Павло Шеремет – білоруський, російський та український журналіст телебачення, радіо й періодичних видань, у 1990-х і 2000-х - керівник відділу спеціальних інформаційних проєктів російського телеканалу ОРТ, згодом "Першого каналу". Останні п'ять років жив у Києві, працював в "Українській правді", а також на радіо "Вести".

Вибух на перетині вулиці Івана Франка і вулиці Богдана Хмельницького пролунав приблизно о 07:45. У салоні червоного Subaru перебував Шеремет. Через несумісні з життям травми він помер у "швидкій".

У причетності до вбивства підозрюють ветерана АТО й музиканта 41-річного Андрія Антоненка, дитячого кардіохірурга 40-річну Юлію Кузьменко та військову медсестру 26-річну Яну Дугарь. Але достатніх доказів їхньої провини слідство не має. Громадськість вимагає знайти й покарати справжніх замовників і виконавців убивства.

Зараз ви читаєте новину «Юлія Кузьменко змогла вперше за 20 місяців повернутися на роботу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі